Träffa våra profiler

WAKAI grundades av journalisten & programledaren Annika Jankell och tv-producenten Ulrica Örn. ”När vi började jobba ihop bestämde vi oss att skapa innehåll som vi själva saknade på de digitala plattformarna. Vi tillhör en unik generation som vuxit upp i en analog värld men som transformerats in i den digitala. Det har gjort oss till en ålderslös generation som ställer andra krav på tillvaron än generationen före oss. Vi konsumerar sociala medier och använder digitala plattformar på samma sätt som våra barn”.

”Vi ser bara möjligheter med dagens teknik – utan mellanled kan vi snabbt och enkelt skapa unikt innehåll tillsammans med coola, roliga och spännande förebilder som representerar WAKAI. WAKAI ska vara där det händer – på de digitala plattformarna och skapa bra, roligt och relevant innehåll för en mogen och modern målgrupp som står för 70 procent av köpkraften idag”.

”I vår värld finns ingen ålder – WAKAI betyder young at heart.”

Författare, marinarkeolog och journalist. 2012 fick hon sitt skönlitterära genombrott med sina omåttligt populära böcker om pensionärsligan där ”Kaffe med rån” är första boken. Nu är hon aktuell med ”Krutgummor på Krigsstigen”.

För drygt tio år sedan började SVEN MELANDER, och hans journalistkamrater från Aftonbladet, fundera över vad de skulle syssla med när de slutade jobba? Det mynnade ut i att de träffades och promenerade varje vecka.
Detta har även lett till ett boksläpp – Promenera mera! Den gavs ut av Lind & Co innan sommaren. De medverkande från promenadgruppen skänker sina arvoden till Cancerfonden och 10 kronor per såld bok bidrar även förlaget med.
Lyssna till Sven Melander på Seniormässan
Stora Scenen
Tisdag 1 okt kl 12.30
Hälsotrender, gluten, fibrer och probiotika. Så får du en mage i balans med hjälp av kost, andning och stresshantering. Sofia Antonsson är leg dietist, IBS-expert och författare av flertalet böcker. Hon har tagit kostbehandlingen FODMAP till Sverige och föreläser om vikten av att hålla sig väl med tarmbakterierna genom hela livet. Du får lära dig om hälsotrender som gluten, fibrer och probiotika, samtidigt som du får konkreta verktyg för att förbättra hälsan med enkla förändringar och självklart – hur du får en mage i balans med hjälp av kost, andning och stresshantering.

Missa inte Sofia Antonsson på Stora Scenen.

Yogainstruktör  skådespelare och författare.
Yoginin som älskar att sprida sina livsstilsfilosofi; att följa sitt hjärta och att ingenting någonsin är försent.
Malin är tillbaka till  rötterna i Sverige efter flera år utomlands och nu gästar hon WAKAIS talkshow för att tala om yoga, kärleken, modet  och livet.
Pianovirtuos, entreprenör och författare
Mannen bakom Sveriges största konsertuppleveleser ”Rhapsody in Rock” firar 30 år i år.
Det firas bland annat med den rykande färska självbiografiska  ”Blod Svett och Toner”.
Robert Wells gästar WAKAIS talkshow ledd av Annika Jankell där han avslöjar de roligaste svåraste och mest utmanande ögonblicken i karriären.
Programledare,tv-journalist och författare.
Högaktuell med  boken  ”Inför hans blick” den tredje och avslutande delen i Malou von Sivers triologi om att ärva ett sår över flera generationer. I flera  decennier har hon intervjuat kändisar, forskare, politiker och experter.
I WAKAIS talkshow ledd av Annika Jankell är det Malou som svarar på frågorna.
TOM ÖSTERMAN från Auctionet, Europas ledande marknadsplats för auktioner, är experten med över 30 års erfarenhet av hemvärderingar. På mässan kommer han bland annat prata om vikten av att generationsstäda för att förtydliga värdet på föremålen för nästa generation.

Stora scenen
Torsdag 3 okt kl 12.30

Linda Rapp är Stora scenens konferencier. Med mycket energi, glädje och musikaliska inslag presenterar hon scenprogrammet.

På mässan får vi besök av framtidsspanaren och PR-konsulten JOHN MELLKVIST, som är en av landets främsta och mest passionerade
åldersexperter. Det var för drygt två år sedan som han bestämde sig för att börja opinionsbilda i ämnet Ålderism. Ett begrepp som nu är
hetare än någonsin.

Stora Scenen
Onsdag 2 okt kl 12.30

LINDA NYBERG är en av Sveriges mest efterfrågade och uppskattade moderatorer, debatt- och programledare. Något som utmärker Linda är hennes klarhet, noggrannhet och förmåga att leda och lyssna – i kombination med känsla för omvärlden. På Seniormässan medverkar hon som ambassadör för Bröstcancerföreningen Amazona och står på scenen för att ta emot bidraget från årets reseauktion!

Stora Scenen
Onsdag 2 okt kl 14.10

Rosita introducerade den orientaliska dansen i slutet på 60-talet i Sverige och har medverkat i uppsättningar bl.a på Dramaten med Alf Sjöberg och Ingmar Bergman, Stadsteatern, Folkoperan, Chinateatern, med Olof Buckard, Hasse Alfredson och Povel Ramel i Tingel Tangel på Tyrol. Samt i flera filmer, TV produktioner och i dansat kyrkor.
Numera är hon föredragshållare om morfars farfar LO Smith som startade Reimersholmes Vin och Spritfabrik. Lyssna på hennes föredrag om Brännvinskungen på Stora Scenen.

Stora Scenen
Torsdag 3 oktober kl 14.10

Lyssna till Sofia Åhman

Stora Scenen
Torsdag 3 okt kl 10.30

Kom och dansa och lyssna till härlig soulmusik från Stora Scenen.

Stora Scenen
Tisdag 2 okt kl 14.50

Se hela scenprogrammet här!

Seniormässans samarbetspartners och sponsorer