Träffa våra profiler

Suzanne Axell är född i Stockholm, är en svensk journalist och program-ledare. Hon var programledare för SVT:s Fråga doktorn från 2003 till 2021. Våren 2021 deltog Axell i TV4:s Let’s Dance. Hon har även arbetat på bland annat Expressen, Arbetet, Radio Uppland, Radio Stockholm och Sveriges Radio P4. Hon har vid tidigare mässor deltagit som omtyckt talare på Seniormässans seminariescen.


Dag:
Tisdag 4 oktober
Tid: 12.30-13.10
Var: Stora Scenen

Satu Bermell jobbar, sedan tidigt 90-tal, som psykoterapeut. Hon har sina rötter i Finland men kom till Sverige och började studera kognitiv psykoterapi vid Karolinska Institutet. Satu föreläser på ämnet: Livsglädje, och hur vi kan hjälpa oss själva genom att tänka mer positivt och på så sätt uppleva mer lycka i livet. Hon har tidigare varit en omtyckt profil på våra Seniormässor.

Dag: Torsdag 6 oktober
Tid: 12.30-13.10
Var: Stora Scenen

Johan Molander växte upp i Stockholm i en familj som präglades av böcker, film och teater. Efter akademiska studier, i humaniora och juridik, anställdes han 24 år gammal, vid Utrikesdepartementet. Diplomatyrket förde honom till en rad olika länder, från Moskva till Mexiko som svensk diplomat och för uppdrag i FN och IAEA. Han kom att fördjupa sig i Sveriges förhållande till Ryssland, folkrätt och mänskliga rättigheter och är även en bra förhandlare.


Dag:
Torsdag 6 oktober
Tid: 14.10-14.40
Var: Stora Scenen

John Mellkvist är PR-konsulten (rådgivare på Kreab) och framtidsspanaren som bestämde sig för att göra upp med ålderismen. På bara ett par år har han blivit landets kanske starkaste röst på området. 2018 utsågs han, av regeringen, till ambassadör för Delegationen för senior arbetskraft och 2019 blev han, av tidningen Resumé, utsedd till Årets Superkommunikatör för sitt arbete med att synliggöra åldersfrågorna och minska ålderismen.


Dag:
Onsdag 5 oktober
Tid: 13.20-14.00
Var: Stora Scenen

David Lindén är historiker, forskare och kulturjournalist som specialiserat sig på maktens eviga mekanismer genom seklerna. Hans första bok handlade om Gustav Vasas mentor Hemming Gadh. Han har också skrivit om Gustav II Adolfs lärare Johan Skytte. På Bokförlaget Langenskiöld har han gett ut Stockholms blodbad och Karin Månsdotter: Drottningens revansch.


Dag:
Tisdag 4 oktober
Tid: 11.50-12.20
Var: Stora Scenen

Gladys Del Pilar

Gladys Del Pilar har underhållit Sverige under 30 år med sin fantastiska röst. Hon har gjort mycket och är otroligt bred i sin repertoar. Allt från gospel, musikaler på Chinateatern, hon har medverkat i Melodifestivalen vid flera tillfällen, både solo och i grupp med Afro-dite, som de vann med 2002. Hon är även deltagit i massor med musikprogram och har startade sin egen kör i Åkersberga 2012, Gladness som även kommer att medverka vid ett av framträdandena på Seniormässan scen.

Dag: tisdag 4 oktober
Tid: Solo kl. 11.10-11.40 & med Gladness Singers kl. 15.25-15.55
Var: Stora scen

Gladness

Gladness Singers

Dag: tisdag 4 oktober
Tid: kl. 15.25-15.55
Var: Stora scen

Pontus Lidman

Pontus Lidman

Pontus Lindman är en prisbelönt professionell magiker som arbetar över hela världen. Det senaste decenniet har han gjort allt från hela scenshower för tusentals människor, arbetat tillsammans med några av branschens främsta namn och gjort de flesta typer av show som kan nämnas.

2019 uppträdde han på Britains Got Talent med The Worlds Most Dangerous Card Trick, vilket resulterade i fyra ja och över tvåhundra miljoner visningar världen över. Se honom på Youtube här: https://youtu.be/4riF5U1foKo

Dag: tisdag 4 oktober
Tid: kl. 13.20-14.00
Var: Stora scenen

Charlotta Huldt

Charlotta Huldt

Opera-fitness – Att sjunga är hälsa! Vid femton års ålder började hon sin karriär på Riksteatern i Helsingborg som sångerska, skådespelerska och dansare för Nils Poppe, en av Sveriges mest kända serieaktörer under 1900-talet. Hon fortsatte sedan till Köpenhamn, London och Stockholm och vidare ut i vida världen. Hon är sångerska, regissör, dramatiker, producent, samhällsengagerad och ambassadör för kvinnors hälsa genom 1,6 Miljonerklubben.

Dag: onsdag 5 oktober
Tid: kl. 15.30-15.50
Var: Stora scenen

Anders Eldeman

Anders Eldeman

En av Sveriges absolut mest populära radioprofiler drog sig tillbaka i somras efter att ha lett Melodikrysset i 26 år och Da Capo nästan lika länge. Nu kommer han och samtalar med vår konferencier Linda Rapp om livet, både det som varit och det som är framåt. Han bad direkt om att inte få några frågor presenterade för sig innan samtalet, han ville bli överraskad så det kommer att bli spännande att höra både frågor och svar.

Dag: torsdag 6 oktober
Tid: kl. 13.20-14.00
Var: Stora scenen

Gustav Johansson

Gustav Johansson driver Sveriges största veganska matsite Jävligt Gott. Han är också kulinarisk ledare och delägare i den växtbaserade restaurangen ChouChou som ligger i Mood Gallerian i Stockholm. Med sitt arbete vill han inspirera andra till att laga mer mat genom att visa hur enkelt det kan vara och hur gott det kan bli och hur självklart det är att kött inte har någonting med det att göra. Utöver Jävligt Gott, ChouChou och att skriva kokböcker så driver han också det hållbara och digitala utbildningsföretaget Eat Green Academy och är en frekvent debattör i hållbarhetsfrågor. Till vardags bor han i Stockholm med sin sambo och sina två döttrar.

Dag: onsdag 5 oktober
Tid: kl. 12.30-13.10
Var: Stora scenen

Ann Wilson

Ann Wilson

Stay happy, stay healthy, stay strong med Ann Wilson.

För Ann har dans och träning alltid varit en stor del i livet samatidigt som hon försökt värna om balans och ett hållbart sätt att leva för att också kroppen ska hålla. Ann driver bland annat Ann Wilson Dance and fitness Academy, är jurymedlem i ett populärt dansprogram, föreläser och designar smycken.

Dag: onsdag 5 oktober
Tid: kl. 14.10-14.40
Var: Stora scenen

UkulEken

UkulEken uppstod som en gör-det-själv-kurs i ukulelespelande på en julmiddag för Eken Morris Dancers 2010. Då blev gruppen 21 personer stor och inriktad på engelsk folkmusik. Nu, 12 år senare, har gruppen sju medlemmar och repertoaren är betydligt bredare, allt från Beatles till Karl Gerhard, och på flera språk dessutom. Sedan 2014 drivs gruppen som en studiecirkel hos Studiefrämjandet. Sång- och spelglädjen och den trevliga samvaron håller gruppen igång. UkulEken vill gärna locka med sig publiken i spontan allsång.

Dag: torsdag 6 oktober
Tid: kl. 14.50-15.20
Var: Stora scenen

Miia Kivipelto

Miia Kivipelto

Miia Kivipelto är professor vid Karolinska Institutet och en av världens ledande forskare inom ämnet demens kopplat till livsstil. Hon är också ledamot i Alzheimerfondens vetenskapliga råd.

Dag: torsdag 6 oktober
Tid: 11.50–12.20
Var: Stora scenen

Pia F. Davidsson

Pia från Sverigeförfattarna. Börja skriv så här

Tid: tisdag 4 oktober  kl 13.30 11.50–12.20, onsdag 5 oktober kl 14.30
Var: Sverigeförfattarnas monter.

Se hela scenprogrammet här!

Seniormässans samarbetspartners och sponsorer