Träffa våra profiler 2023

Björn Ranelid

Björn Ranelid firar 40 år som författare. Han framträder på Seniormässans stora scen.

Björn Ranelid ser du på Stora scenen tisdag 25 april kl. 12.20-12.50

Ann Wilson

Stay happy, stay healthy, stay strong med Ann Wilson.

För Ann har dans och träning alltid varit en stor del i livet samatidigt som hon försökt värna om balans och ett hållbart sätt att leva för att också kroppen ska hålla. Ann driver bland annat Ann Wilson Dance and fitness Academy, är jurymedlem i ett populärt dansprogram, föreläser och designar smycken.

Ann Wilson ser du på Stora scenen torsdag 27 april kl. 11.40-12.25

Anders Eldeman

En av Sveriges absolut mest populära radioprofiler drog sig tillbaka i somras efter att ha lett Melodikrysset i 26 år och Da Capo nästan lika länge. Nu kommer han och samtalar med vår konferencier Linda Rapp om livet, både det som varit och det som är framåt. Han bad direkt om att inte få några frågor presenterade för sig innan samtalet, han ville bli överraskad så det kommer att bli spännande att höra både frågor och svar.

Anders Eldeman ser du på Stora scenen torsdag 27 april kl. 13.40-14.20

Maria är en av Sveriges största oldfluencers med över 74 000 följare på Instagram. Hon gillar att visa upp sina outfits där en stor del av garderoben är fylld med gamla kläder från hennes mor. Hon går under #aginginstyle på Instagram.

Nöjesprofilen Lasse Hector talar om sina personliga minnen av sin vän Anita Ekberg och hennes liv från Rostorp på Backarna till Rom via Hollywood. Från ax till limpa, vaggan i övervåningen på Östra Fäladsgatan till askan under den lilla stenen i Skanör…

Lars Hectors förevigande av Anita Ekberg kan du se på Stora scenen på onsdag 26 april kl. 12.30-13.30

Med över 40 år som legitimerad barnmorska och auktoriserad klinisk sexolog har Helena Cewers hjälpt otaliga människor att få tillgång till sin sexuella lust. Hon har med oändlig energi turnerat landet runt med sin föreläsning ”Lust att ha lust” som har fått stor uppskattning och berikat mångas liv.

Helena Cewers ser du på Stora scen tisdag 25 april kl. 11.40-12.10

Sven vet att synen på att spela datorspel är ganska svag i den åldersgrupp han själv tillhör, men han vill få fler seniorer att testa på och börja med gameing och e-sport. Själv föredrar han att spela Counter strike och anser att spela över nätet är väldigt socialt.

Lyssna på Sven när han föreläser om gameing på Stora scen torsdag 27 april kl. 12.45-13.30

Viktor är specialistläkare i internmedicin och ST-läkare i kardiologi på Skånes Universitetssjukhus och kommer att prata om blodtryck utifrån ett populärvetenskapligt hälsoperspektiv. Föreläsningen heter Blodtryck – fågel, fisk eller mittemellan?

Viktor Hamrefors ser du på Stora scen onsdag 26 april kl. 11.30-12.10

Se hela scenprogrammet här!