Aktiviteter & tävlingar 2023

De olika prova-på-aktiviteterna som kostnadsfritt erbjuds på mässorna är en stor och viktig del av Seniormässans framgångsrika koncept. Utbudet varierar från mässa till mässa, men exempel på tidigare aktiviteter är allt från att köra Segway till att måla graffiti eller att spela mattcurling.

Här finns med största sannolikhet något för alla!

Aktiviteter och tävlingar presenteras med reservation för eventuella ändringar.

Aktiviteter

Gratis klippning hos Fria Läroverken.

Monter G:43

Träffa Svenska Fotbollsförbundet och prata gåfotboll. Har du inte provat på tidigare att spela gåfotboll så har du här chansen att bolla lite på plats och kanske hitta din favoritträning med dina vänner.

Monter C:39 & D:38

Spela Bingo med Idrottens Bingo. Lite priser finns också.

Monter E:16

Gratis syntest & ögontryck hos Glasögonmagasinet.

Monter B:14

Har du koll på ditt blodtryck? Träffa blodtrycksdoktorn på Seniormässan. Prata med expertis och ta ditt blodtryck på plats.

Monter D:27

Studieförbundet Vuxenskolan håller till i monter B:41

Måla med akryl
Onsdag kl 12-13.
Prova på att måla med akryl hos oss på Seniormässan. Konstnären och kursledaren Anita Leijonberg visar med färg och med en del olika redskap hur enkelt det kan vara att göra en egen tavla. Välkommen att prova på!

Prova på enkaustiskt måleri
Torsdag kl 14-15.
Lär dig att måla med värme och vax, sk. enkaustisk konst. Vaxkritan eller färgen smältes på strykjärnet och sedan stryker man ut färgen på ett speciellt papper. Du får lära dig att göra en enkel landskapsmålning, allt under ledning av Ingrid Jacobsson.

Lär dig binda buketter och blomsterarrangemang
Onsdag kl 15-16 och torsdag kl 10-11.
Passa på att få till dig små knep att ta till hemma när du ska binda buketter och skapa härliga blomsterarrangemang! Floristen och Blomsterfén Tina Wilkinson finns på plats i vår monter och ger sina bästa tips.

Fotovägg
Varje dag kl 10-16
Besök vår fotovägg under Seniormässan där du får proffsiga tips på hur du tar bättre bilder med din mobilkamera. Passa på att ta en riktigt fin och rolig bild tillsammans med en vän!

IT-Café
Varje dag kl 11-12
Behöver du hjälp med att lära dig hantera din smarttelefon eller surfplatta? Träffa SeniorNet hos Studieförbundet Vuxenskolan under Seniormässan! Stöter du på problem med din mobil, finns det appar du inte får grepp om? Erfarna och kunniga handledare hjälper att dig komma igång på rätt sätt.Chansen är stor att du träffar andra likasinnade människor som också vill lära sig mer om sina mobiler. Kanske vill ni starta en studiecirkel och fortsätta lära tillsammans?

Singlade bollar
Onsdag kl 14-15
Skapa vackra bollar med hjälp av återbrukade och överblivna textilier! Prova på den roliga hantverkstekniken där fantasin får flöda hos oss tillsammans med den omtyckte ledaren Anders Angel!

Träffa en författare!
Tisdag kl 13-14 och torsdag kl 13-14
Ta chansen att träffa Limhamns-författaren Marie Lindström. På plats kommer hon att högläsa ur sina böcker. Marie berättar också om sitt skrivande och vad som brukar hända när hon besöker olika bokcirklar. Passa på att anmäla dig till någon av våra kommande bok- och samtalscirklar med Marie på plats!

Knyppling för nybörjare och erfarna
Tisdag kl 14-15
Att knyppla kan liknas vid en avancerad flätning, där trådar lindas på knyppelpinnar som korsas i olika mönster ovanpå en knyppeldyna. Tekniken har använts i hundratals år för att tillverka vackra spetsar. Idag använder vi både traditionellt vitt garn och färgglada varianter för att skapa dukar, smycken, bokmärken, klädesdetaljer och annat vackert.

Frivoliteter
Torsdag kl 13-14
”Knypplingens lillasyster”. Frivoliteter är en teknik för att tillverka spetsar. Med hjälp av en skyttel knyter man tunn tråd (oftast fint bomullsgarn) till vackra spetsar i olika mönster. Spetsarna kan bli till smycken, dukar, bokmärken med mera. Frivoliteter är ett mycket utrymmeseffektivt handarbete – allt du behöver får plats i ett pennskrin!

Studieförbundet Vuxenskolan håller till i monter B:41

Lär dig falla rätt hos Judo4Balance

Monter B:30

Testa dina bordtennis-kunskaper i Bordtennisförbundets aktivitetsyta

Monter C:33

Tävlingar

Tävla hos Audiomera om toppmoderna hörapparater och annat smått och gott.

Monter A:11

Tävla med TechTrust och du kan vinna ett toppmodernt WI-FI-system, installerat och klart åt dig eller en vän.

Monter C:16

Tävla om biljetter till Fallet Makropulos. Mässerbjudande på biljetter Malmö Opera.

Monter B:01 

Tävla hos Rolfs Flyg och Buss och du kan vinna resepresentkort. Ta även del av mässrabatter.

Monter B:09

Missa inte chansen – du kan vinna ett par kompletta glasögon från Smarteyes! Mellan den 25 och 27 april tävlar Smarteyes ut ett par kompletta glasögon, värde upp till 8700 kr. Kom till vår monter och var med och tävla om ett par nya glasögon – en ny vinnare dras 14:30 varje dag! Dessutom får du en spännande goodiebag, kupong för gratis synundersökning, ögondroppar och 1000 kr rabatt på våra skräddarsydda glas.

Monter C:11