Våra profiler

Kända ansikten på Seniormässan!

Ett mycket uppskattat inslag på våra mässor är de aktuella personer som föreläser och pratar på Stora scenen och Seminariescenen. Här hittar du många välkända profiler och utställare som behandlar ämnen som rör allt från resmål och andra nöjesbetonade föredrag, till personlig utveckling, inspiration och intressanta diskussionsämnen.

Tidigare profiler som medverkat på Seniormässan är bl a PC Jersild, Ulf Ekman, Alice Teodorescu, Leif Mannerström för att nämna några.

Profilerna presenteras fortlöpande…

Björn Ranelid firar 40 år som författare i år.

Träffa honom på Seniormässans Stora scen Onsdag 15 mars kl 12.10

Blodtrycksdoktorns specialistläkare Peter Giesecke kommer på ett inspirerande och lättillgänglig sätt att dela med sig av sin kunskap och erfarenhet kring världens största hälsoutmaning – högt blodtryck. 

Peter Giesecke kommer gå igenom grundläggande fakta kring högt blodtryck. Han kommer även berätta om hur man med hjälp av en aktiv livsstil och goda kostvanor kan sänka ett högt blodtryck, samt minska risken av att drabbas av högt blodtryck.

Trots hälsosam livsstil och goda kostvanor finns det likväl dem som drabbas av högt blodtryck då den största riskfaktorn är stigande ålder. Peter Giesecke kommer gå igenom hur olika behandlingsformer och läkemedel påverkar möjligheten att hålla trycket i balans.

Konferencier på Stora Scenen är mångkonstnären Linda Rapp som mellan framträdanden håller publiken varm med sina färgsprakande musikaliska inslag.

Anders Eldeman

En av Sveriges absolut mest populära radioprofiler drog sig tillbaka i somras efter att ha lett Melodikrysset i 26 år och Da Capo nästan lika länge. Nu kommer han och samtalar med vår konferencier Linda Rapp om livet, både det som varit och det som är framåt. Han bad direkt om att inte få några frågor presenterade för sig innan samtalet, han ville bli överraskad så det kommer att bli spännande att höra både frågor och svar.

Gustav Johansson driver Sveriges största veganska matsite Jävligt Gott. Han är också kulinarisk ledare och delägare i den växtbaserade restaurangen ChouChou som ligger i Mood Gallerian i Stockholm. Med sitt arbete vill han inspirera andra till att laga mer mat genom att visa hur enkelt det kan vara och hur gott det kan bli och hur självklart det är att kött inte har någonting med det att göra. Utöver Jävligt Gott, ChouChou och att skriva kokböcker så driver han också det hållbara och digitala utbildningsföretaget Eat Green Academy och är en frekvent debattör i hållbarhetsfrågor. Till vardags bor han i Stockholm med sin sambo och sina två döttrar.

Ann Wilson

Stay happy, stay healthy, stay strong med Ann Wilson.

För Ann har dans och träning alltid varit en stor del i livet samatidigt som hon försökt värna om balans och ett hållbart sätt att leva för att också kroppen ska hålla. Ann driver bland annat Ann Wilson Dance and fitness Academy, är jurymedlem i ett populärt dansprogram, föreläser och designar smycken.

Moa Gürbüzer från Oddbird

Moa Gurbuzer sadlade om från socionom till hyllad entreprenör och grundare av Oddbird. Företaget som förändrar vår syn på alkohol.