Våra profiler

Kända ansikten på Seniormässan!

Ett mycket uppskattat inslag på våra mässor är de aktuella personer som föreläser och pratar på Stora scenen och Seminariescenen. Här hittar du många välkända profiler och utställare som behandlar ämnen som rör allt från resmål och andra nöjesbetonade föredrag, till personlig utveckling, inspiration och intressanta diskussionsämnen.

Tidigare profiler som medverkat på Seniormässan är bl a PC Jersild, Ulf Ekman, Sven Ahlbin och Gudrun Schyman för att nämna några.

Profilerna presenteras fortlöpande med start cirka två veckor före mässan.

Jurist, ledarskribent och samhällsdebattör. Sedan 2015 är hon politisk redaktör för Göteborgs-Posten.

På Stora Scenen pratar hon om ”Det politiska läget i Sverige och vad vi kan lära oss av Europa”

Leif kommer att prata om hur man med enkla medel och engagemang kan lyfta
maten för våra äldre.
Och att måltiden dessutom är en stund för trivsel och gemenskap, vilket
borde vara en självklarhet även för våra äldre idag, att få njuta av.

Lyssna till Leif Mannerström på Stora Scenen.

Sofia Antonsson är leg dietist, IBS-expert och författare av flertalet böcker. Hon har tagit kostbehandlingen FODMAP till Sverige och föreläser om vikten av att hålla sig väl med tarmbakterierna genom hela livet. Du får lära dig om hälsotrender som gluten, fibrer och probiotika, samtidigt som du får konkreta verktyg för att förbättra hälsan med enkla förändringar och självklart – hur du får en mage i balans med hjälp av kost, andning och stresshantering.

Journalisten och författaren Pia Gadd berättar om frillorna, deras liv, betydelse och höga sociala ställning i Norden. Det är en okänd kvinnohistoria, som också är både relationshistoria och makthistoria – från förkristen tid till sen medeltid.

Konferencier på Stora Scenen är mångkonstnären Linda Rapp som mellan framträdanden håller publiken varm med sina färgsprakande musikaliska inslag.

Peder Lamm är en välkänd antikexpert. På Seniormässan i Göteborg håller han Peders antikskola – Trender och tendenser i konst- och antikvärlden, på Stora Scenen.

Colorme! – Hitta din färg
Elisabeth hjälper kvinnor och män att hitta sina bästa färger, sin personliga stil och att göra det bästa av sina egna förutsättningar.
Hon delar med sig av handfasta råd om hur man uppdaterar sin garderob med några av säsongens nyheter och skapar en bra basgarderob för ett välklätt intryck.
Sorgen-en process, inget tillstånd

Under sina 40 år som begravningsentreprenör och officient har Gillis Edman haft oräkneliga möten och upplevelser i sorgens närhet, vilket har skapat en bred erfarenhet. Välkommen till ett ljust och inspirerande föredrag med en av Göteborgs mest uppskattade föreläsare.

Missa inte Gillis Edman på Stora Scenen onsdag 6 mars kl. 14.15

Håkan Carlsson ger en kort beskrivning av CIRCA-gruppens arbete, brottsområdet (Stölder och bedrägerier mot äldre), hur brottslingarna går tillväga och vilka som begår brotten, vikten av att anmäla, hur domstolarna bedömer brott mot äldre samt hur man ganska enkelt kan skydda sig från att bli utsatt.
Under presentationen visarhan korta autentiska filmsekvenser och spelar upp samtal mellan offer och bedragare.
Programpunkten avslutas med frågestund.

Douglas Möller är gitarrist i bl.a. Flamingokvintetten
Leif Randers är sedan många år ”världskändis” i Jötebårj, främst
hos seniorer.
Tillsammans med musikerna Kurt Johansson underhåller de från Stora Scenen tre gånger under torsdagen.