Våra profiler

Kända ansikten på Seniormässan!

Ett mycket uppskattat inslag på våra mässor är de aktuella personer som föreläser och pratar på Stora scenen och Seminariescenen. Här hittar du många välkända profiler och utställare som behandlar ämnen som rör allt från resmål och andra nöjesbetonade föredrag, till personlig utveckling, inspiration och intressanta diskussionsämnen.

Tidigare profiler som medverkat på Seniormässan är bl a PC Jersild, Ulf Ekman, Alice Teodorescu, Leif Mannerström för att nämna några.

Profilerna presenteras fortlöpande…

Agnes Wold är professor i klinisk bakteriologi vid Göteborgs universitet och överläkare vid Sahlgrenska universitetssjukhuset. Hennes forskning rör orsakerna till den snabba ökningen av allergier i Sverige och andra västländer. Agnes Wold är en välkänd krönikör, föreläsare och debattör som ägnar sig åt att spräcka många av de myter om vår hälsa som krånglar till livet för oss.

Journalisten och programledaren Suzanne är starkt förknippad med Fråga Doktorn på SVT. Det hann bli 617 program under 18 år och 36 säsonger. Nu har hon hunnit med Let´s Dance och är en del av satsningen på den nya sajten Hälsa55.

Konferencier Linda Rapp för tillsammans med Suzanne ett samtal kring utvalda delar av hennes liv på stora scen, torsdag 7 april mellan kl. 13.30-14.10.

(Johanna Norin fotograf)

Trädgårdsjournalisten och -gurun Gunnel pratar om trädgårdsliv för avkoppling och glädje. Perfekt med tips och vad man bör tänka på under våren för att få till sin gröna oas.

Kom och lyssna på Gunnel på Stora scen torsdag 7 april mellan kl. 12.10-12.50.

Konferencier på Stora Scenen är mångkonstnären Linda Rapp som mellan framträdanden håller publiken varm med sina färgsprakande musikaliska inslag.

Lär dig det senaste om trenderna inom samlarvärlden, om hur man går till väga när man värderar föremål och vad man ska tänka på om man själv vill göra klipp på auktioner och loppisar.
Peders föredrag är på Stora scen onsdag 6 april mellan kl. 12.10-12.50. Missa inte heller att du som besökare fram tills mässan stänger kl. 16 har möjlighet att få dina föremål värderade av Peder.

Sorgen-en process, inget tillstånd

Under sina 40 år som begravningsentreprenör och officient har Gillis Edman haft oräkneliga möten och upplevelser i sorgens närhet, vilket har skapat en bred erfarenhet. Välkommen till ett ljust och inspirerande föredrag med en av Göteborgs mest uppskattade föreläsare.

Missa inte Gillis Edman på Stora Scenen onsdag 6 mars kl. 14.15

Birgita har tidigare arbetat som journalist men bestämde sig att bli stand-up komiker vid 60. Hur svårt kan det va? Så här några år senare är det namnet på hennes soloshow. Möt en kvinna som vågade sadla om.

Birgita är med på Stora scen onsdag 6 april mellan kl. 13.00-13.30.

Satu har gått sin basutbildning i kognitiv psykoterapi vid Karolinska Institutet,
Institutet för klinisk neurovetenskap.
Vid Svenska Institutet för kognitiv psykoterapi, Sabbatsbergs sjukhus, har hon studerat schematerapi samt schemafokuserad parterapi.
Under 35 år har Satu arbetat på en privat mottagning i Huddinge, Stockholm. De senaste 15 åren har hon arbetat med föreläsningar och utbildningar i kommuner och företag på både svenska och finska.
En av de föreläsningarna handlar om livsglädje och hur det i alla tider varit människans kanske främsta drivkraft. Hon menar på att
”Tankens kraft är större än vi tror. Man kan faktiskt tänka sig lycklig genom att låta bli att tänka sig olycklig. Vår förmåga att känna glädje och tillförsikt beror i slutändan på hur vi tänker om våra liv. Både när lyckan ler och solen går i moln.”

Lyssna på Satus föreläsning onsdag 5 april på Stora scen mellan kl. 13.00-13.35.

Leif Mannerström är en av Sveriges främsta kockar genom tiderna.
Han har utsetts till kockarnas kock tre gånger och höll stjärnan i Guide Michelin i över tio år.
Vid 80 års ålder toppar han sin långa karriär med tv-program, Youtubekanal, prisbelönta böcker, såser och egendesignade husgeråd. Mannerströms egna franska viner med samma namn har även hyllats av gastronomi-Sverige.

Leif är ingen matsnobb, men kompromissar aldrig med kvaliteten.
För honom är tillgänglighet, kvalitetstänkande och folklighet en självklar kombination och han har alltid försvarat våra äldres rätt till god och vällagad mat. Bakom den respektingivande, lite buttra uppsynen finns alltid det varma hjärtat, den blixtsnabba repliken och närheten till skrattet.

Du träffar Leif på stora scen tisdagen 5 april mellan kl. 12.40-13.20