varaprofiler_gbg2018-11-01T14:24:12+00:00

Våra profiler 2018

PC Jersild är författare och läkare inom psykiatri och socialmedicin. Du känner säkerligen till hans moderna klassiker Calvinos resa genom världen (1965), Barnens ö (1976), En levande själ (1980) och Efter floden (1982). Nu är han på Seniormässan i Göteborg för att berätta om sin nya bok Tivoli samt om Den moderna döden, en bok som han har översatt.

Missa inte PC Jersild på Stora Scenen onsdag den 28/3 klockan 12:00 eller i seminariesalen klockan 15:00.

Ulf Ekman grundade och ledde frikyrkoförsamlingen Livets ord under 30 år. Till mångas förvåning lämnade han församlingen 2014 och konverterade till katolicismen, något han bl.a berättar om på Seniormässan i Göteborg.

Missa inte Ulf Ekman på Stora Scenen tisdagen den 27/3 klockan 12:00.

Sven Alhbin berättar om sitt innehållsrika yrkesliv, från fotpatrullering på Järntorget till polismästare och chef för Länskriminalpolisen. En spännande resa med fokus på bekämpningen av den grova och organiserade brottsligheten.

Missa inte Sven Alhbin på Stora Scenen torsdag den 29/3 klockan 12:00.

Foto: Stefan Berg

Gudrun Schyman ska tala om ”Ett långt liv i demokratins tjänst”, där hon bland annat framhåller att en vitalisering av demokratin är nödvändig.

Missa inte detta på Stora Scenen tisdagen den 27 mars klockan 13:50!

Operasångerskan Charlotta Huldt berättar om hur vi människor kan ta till vara på våra liv och göra det bästa möjliga genom att ta hand om och stötta forskning kring vår hälsa samt bejaka vår lust med hjälp av kultur, god mat, resor och vänner.

Se och lyssna på Charlotta på Stora scenen på torsdag 29/3 kl 10.00

Trädgårdsinspiratören och vinnare av SVTs Trädgårdskampen, Tony Johansson, tar dig med till Egypten i Hällingsjö där han visar vilka vackra vårblommor som han odlar och hur han får dom att trivas. Tony gillar att odla växter från hela världen och för att få dom att trivas gäller det att veta vilka behov de olika växterna har. Hur sår man dessa fröer och hur skapar man jordblandningar som är lämpliga för de olika växterna?

Det blir praktiska tips och en stor mängd vårblommande skönheter!

Missa inte Tony Johansson på Stora Scenen onsdag den 28/3 klockan 13:20 eller torsdag den 29/3 klockan 13:00.

Medicinsk forskare och expert, f.d. generaldirektör på Socialstyrelsen och Sveriges äldsta riksdagsledamot, som alltid vågat sticka ut hakan för att driva liberala frågor. Under Seniormässan kan du höra Barbro Westerholm berätta mer om sitt spännande liv i Doros livesända podcast ”Vem vill vara junior?” på Stora Scenen onsdag den 28/3 klockan 12:40. Podcasten leds i vanlig ordning av den erfarna samtalsledaren och journalisten Cecilia Nebel.

Lyssna även till Barbro i seminariesalen tisdag den 27/3 klockan 11:30, då hon informerar om liberalernas program för årsrika- för alla rika på liv och erfarenhet.

Foto: Pressbild Liberalerna

Sedan 8 mars 2018 har Sverige en ny äldreminister: Lena Hallengren. Möt henne och hör henne berätta om hur hon och regeringen vill prioritera äldrepolitiken framöver och om varför äldrefrågor är så viktiga framtidsfrågor. Stora Scenen onsdag den 28/3 kl. 10:30

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Se hela scenprogrammet här!