Våra profiler

Kända ansikten på Seniormässan!

Ett mycket uppskattat inslag på våra mässor är de aktuella personer som föreläser och pratar på Stora scenen och Seminariescenen. Här hittar du många välkända profiler och utställare som behandlar ämnen som rör allt från resmål och andra nöjesbetonade föredrag, till personlig utveckling, inspiration och intressanta diskussionsämnen.

Tidigare profiler som medverkat på Seniormässan är bl a PC Jersild, Ulf Ekman, Alice Teodorescu, Leif Mannerström för att nämna några.

Profilerna presenteras fortlöpande…

Agnes Wold är professor i klinisk bakteriologi vid Göteborgs universitet och överläkare vid Sahlgrenska universitetssjukhuset. Hennes forskning rör orsakerna till den snabba ökningen av allergier i Sverige och andra västländer. Agnes Wold är en välkänd krönikör, föreläsare och debattör som ägnar sig åt att spräcka många av de myter om vår hälsa som krånglar till livet för oss.

Annika Andersson en av våra mest älskade komiker gästar Seniormässan Göteborg. Annika forsätter att roa oss på Vallarna i Falkenberg, hon producerar tv program och spelar komedi i Göteborg. Vi ser henne i Parlamentet på TV4 och hon kommer även medverka i årets julkalender.

Tareq Taylor, känd från Sveriges Mästerkock, och SVTs trädgårdstider gästar Seniormässan. Tareq gästar Seniormässans Stora Scen och talar om sitt förhållningssätt till mat och hur vardagen kan bli både njutningsfull och nyttig.

Konferencier på Stora Scenen är mångkonstnären Linda Rapp som mellan framträdanden håller publiken varm med sina färgsprakande musikaliska inslag.

Augustprisvinnaren Marit Kapla om boken Osebol

Osebol är en by vid Klarälven i norra Värmland. I boken möter läsaren så gott som alla byns vuxna invånare, intervjuade av Marit Kapla som själv är uppvuxen där. Hör henne berätta om byn och bokprojektet och hör henne läsa ur den hyllade boken.

Fotograf: Trinidad Carillo

Sorgen-en process, inget tillstånd

Under sina 40 år som begravningsentreprenör och officient har Gillis Edman haft oräkneliga möten och upplevelser i sorgens närhet, vilket har skapat en bred erfarenhet. Välkommen till ett ljust och inspirerande föredrag med en av Göteborgs mest uppskattade föreläsare.

Missa inte Gillis Edman på Stora Scenen onsdag 6 mars kl. 14.15