Här kommer vi löpande att uppdatera de profiler som ni kommer få möta på Seniormässan den 24-26 oktober 2017!

 

 


Göran Hägglund

Allt fler seniorer fattiga!

I Sverige lever nästan var femte pensionär drygt 18 procent 2015 under gränsen för risk att hamna i fattigdom, visar siffror från Eurostar. Göran har lång och bred erfarenhet av att arbeta med pensionsfrågor och kommer att förtydliga vad som gäller.

Göran Hägglund talar onsdag 25/10 14.10-14.50 på stora scenen.


Knut Knutson

På Seniormässan i Stockholm möter ni Knut Knutson under ett samtal med Antikrundans förste programledare, Jesper Aspegren, om varför olika föremål ser ut som dom gör.

Knut Knutson är en av Antikrundans mest framträdande och publika expert. Han har varit med i programmet sedan starten 1989. Hans expertområde är främst modernt konsthantverk, konstglas, möbler och allmoge. Under 80-talet arbetade han på auktionsfirman Bukowskis i Stockholm, där han lanserade det nya området ”Modernt konsthantverk”. Knut Knutson är huvudägare tillika chefsintendent på Uppsala auktionskammare. Auktionskammaren är i dag Sveriges tredje största auktionshus. Se filmen med Knut Knutson Klicka här >>

Knut Knutson talar på stora scenen Torsdag 26/10 klockan 13:35-14:15.


Madelein ”DJ Gloria” Månsson

Kommer att berätta om sitt beslut om att byta yrkesbana vid 62 års ålder och som kör disco för våra besökare de första två eftermiddagarna på mässan.

DJ Gloria talar på stora scenen onsdag 25/10 kl. 15.00-16.00 och tisdag 24/10 kl. 14.50-16.00.


Grand Tours presenterar…

Elisabeth Svalin Gunnarsson

Konsten att resa i engelska trädgårdar
Engelska trädgårdar kan vara helt förtrollande. En labyrint av skönhet och överflöd där man stundtals kan gå vilse. Rabatterna som i färgprakt och växtkraft formligen väller ut över gångarna, de smaragdgröna gräsmattorna, de klippta häckarna. Men där finns en ro under ovanliga och stiliga lövträd en klar septemberdag, undanskymda sittplatser där man kan njuta av enskildhet och inte minst trevliga små teserveringar där man kan få afternoon tea! Och så mycket kunskap om odling och trädgårdens historia. Konsten är att i lugn och ro ta del av det hela. Låta sig fångas av stämningar och vyer och bara njuta och reflektera.

På mina resor blandar jag både trädgård och kulturhistoria – oavsett plats. Arts & crafts, Venedigs hemliga trädgårdar, slott och herresäten, snödroppar, Skottlands vilda natur och Cornwalls hav och klippor. Vackra landskap och spännande författarbostäder finns ofta med. Och allt har en historia som jag vill berätta för mina resenärer, en historia om människor, händelser och en och annan växt. Välkomna med på gröna äventyr!

Elisabeth Svalin Gunnarsson uppträder 24/10 kl. 11.45-12.15 på stora scenen.


Stefan Nilsson

Filmmusikkompositören Stefan Nilsson berättar om musiken och sitt samarbete med regissörer till
filmer/serier som Skärgårdsdoktorn, Pelle Erövraren, Golfaren, Så som i Himmelen, Morrhår och Ärtor, Den goda viljan med flera. Publiken är välkommen att ställa frågor om dom vill!
Stefan kommer att uppträda 26/10 13.00-13.30 på stora scenen.

Grand Tour välkomnar även mässbesökarna till sin monter, A19:21, för föredrag.


Wilhelmina Hoffman och Åsa Lundegård

Årets Mappie 2017, Wilhelmina Hoffman och M-s chefredaktör Åsa Lundegård i samtal om hur möter vi våra åldrande. Sveriges befolkning åldras i rekordfart. Under mer än tre decennier har geriatriker Wilhelmina Hoffman engagerat sig för demenssjukas värdighet och rättigheter i många olika sammanhang.

  • Hur möter och bemöter vi våra åldrande, i vår vardag? Vad kan jag göra som närstående om jag misstänker att en anhörig drabbats av demenssjukdom?
  • Hur bemöter samhället våra åldrande, vad görs idag, och vad kan vi hoppas på i framtiden?

Wilhelmina Hoffman och Åsa Lundegård samtalar på Stora scenen 26/10 11.10-11.35


Katarina Althin

Katarina Althin är stilexperten som driver en uppskattad blogg och hjälper kvinnor i alla åldrar att hitta sin personliga stil. Efter modevisningen är hon på plats i Klingels monter där du kan ställa frågor och få personliga tips om mode och stil.

Katarina Althin kommer att hålla i modevisningen som hålls av Klingel  25/10 kl 11:10-11:35 på stora scenen.


Figge Norling

När min pappa försvann i alzheimer
I januari 2016 dog Figge Norlings pappa i Alzheimers sjukdom. Hans pappa hade en frisk kropp, men en hjärna som långsamt slutade fungera. Under den tuffa resan saknade Figge någon som kunde ge honom information och stöd. Nu talar Figge på Seniormässan för att bryta stigmatiseringen kring den obotliga folksjukdomen.

Ni ser Figge Norling tala på Stora scenen Tisdag 24 oktober Kl. 14.15-14.40.

Sven Melander

Malmöpågen Sven Melander, journalist, humorist och programledare kommer den 26/10 11.45-12.10 att bli intervjuad på stora scenen av Jesper Aspegren. Se filmen med Jesper och Sven Klicka här>>


Charlotta Huldt 
Opera ger hälsa – hälsa ofta!
Charlotta Huldt, Operaentreprenör & Ambassadör för 1,6 & 2,6 miljonerklubben ger smakprov på opera och pratar om vikten av sång, musik och dans för ett rikare liv.

Ni ser Charlotta Huldt på stora scenen 24/10 kl. 11.10-11.35.


Alexandra Charles 
Den svenska pr-konsulten och nattklubbsdrottningen Alexandra Charles från 1,6 och 2,6 Miljonerklubben kommer prata om rekordgenerationen som tar sig ann nya utmaningar.
Ni ser Alexandra Charles på Stora scenen onsdagen 25 oktober kl. 13.00-13.25.

Amelia Adamo
Vi välkomnar f.d. chefsredaktör på M-magasin Amelia tillbaka till oss på seniormässan för fjärde året i rad, med föreläsningen: Börja om, tänka nytt, så vågar du mera – Amelia Adamo om 50plussarnas nya möjligheter.
Ni kan lyssna på Amelia Adamo på stora scenen tisdagen 24 oktober kl. 13.40-14.05.

Carolina Gynning
Carolina har målat så länge hon kan minnas. Uppväxt i ett kreativt hem var det aldrig långt till staffliet och i familjen fanns inspirationen på nära håll: Både mamma Agneta Gynning och morfars bror Lars Gynning är erkända och skickliga konstnärer.
Ni ser Linda Rapp intervjua konstnären Carolina Gynning på Stora Scenen onsdagen 25/10 kl. 11.45-12.10.

Jesper Aspegren
Jesper Aspegren kommer att stå på scen med Sven Melander Torsdagen 26/10 kl. 11.45-12.10 och med Knut Knutson Torsdagen 26/10 kl. 13.35-14.15. Se filmerna med Sven Melander och Knut Knutson Klicka här >>
OK
På Senior Mässan använder vi kakor (cookies) för att du ska få bästa möjliga användarupplevelse. Genom att du fortsätter att titta på vår sajt godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?