Som besökare kan du ta del av Seniors scenframträdande utan kostnad. Ämnen som behandlas är även resmål och andra nöjesbetonade föredrag. Musikunderhållning är ett annat uppskattat inslag på Seniormässans scen.

 

 

Profil

Linda Rapp Seniormässans Konferencier som bjuder på Rock´n´roll och musikquiz varje dag


Modestugan visar vårens mode med modevisning tisdagen kl 11,00 och torsdagen kl 11,30


Göran Hägglund föreläser på stora scenen tisdagen kl 13.00

Allt fler seniorer fattiga!

I Sverige lever nästan var femte pensionär drygt 18 procent 2015 under gränsen för risk att hamna i fattigdom, visar siffror från Eurostar. Göran har lång och bred erfarenhet av att arbeta med pensionsfrågor och kommer att förtydliga vad som gäller.


Jesper Aspegren journalist och programledare kommer vara moderator under partiledardebatten på stora scenen. Jesper finns på plats hela onsdagen.


Viveca Lärn är född och uppvuxen i Göteborg och har skrivit drygt 60 böcker sedan debuten 1975. Redan i tioårsåldern hade Viveca bestämt sig för att hon ville ägna sig åt att skriva och arbetade hon på flera olika tidningar, bland andra Göteborgs-Posten, Göteborgs-Tidningen och Aftonbladet samt på Sveriges Television. Sedan 1982 är hon författare på heltid. Träffa Viveca Lärn onsdagen kl 13,00


Partidebatt på stora scenen med dina lokala politiker onsdagen kl 14,00-15,00

Moderator Jesper Aspegren

Centerpartiet Ingrid Lindblad, Regionfullmäktig

Kristdemokraterna David Lega, Kommunalråd

Miljöpartiet Karin Pleijel, Kommunalråd i Göteborg

Liberalerna Ann Catrine Fogelgren, Biträdande Kommunalråd

Moderaterna Maria Rydén, Kommunalråd vid kommunstyrelsen

Socialdemokraterna Johan Nyhus, kommunstyrelsen

Sverigedemokraterna Lars Hansson, kommunalråd

Vänsterpartiet Daniel Bernmar, Äldrekommunalråd


Harald Treutiger träffar ni i kulturbåtarnas monter varje dag på mässan.


Ulrika Wahlstedt från Sveriges enda hälsohem Masesgården, föreläser om hälsa o kost tisdagen.


David Lega är andre vice partiledare och kommunalråd i Göteborg.

Tidigare arbetade David som entreprenör och föreläsare men har också en karriär som simmare bakom sig. David arbetar idag mycket med frågor som rör äldrefrågor, barns uppväxtvillkor, föreningsfrågor, företagarfrågor och stöd till familjer och föräldrar. Dessutom sitter David i UNICEF Sveriges styrelse och i Riksidrottsstyrelsen. Förutom politiken gillar David filmer som till exempel Rocky och nästan alla musikaler.

 

 

 

 

OK
På Senior Mässan använder vi kakor (cookies) för att du ska få bästa möjliga användarupplevelse. Genom att du fortsätter att titta på vår sajt godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?